Lood schoorsteen vervangen

Lood zorgt voor een mooie afwerking van uw schoorsteen

Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om overgangen tussen onderdelen van een gebouw waterdicht of waterkerend te maken. Meestal wordt muurlood bij de overgang van de schoorsteen naar het pannendak gebruik. Wilt u een mooie afwerking van uw schoorsteen? Laat dan direct het lood van uw schoorsteen vervangen!

Lood vastzetten

Schoorsteenrenovatie Nederland zorgt ervoor dat het lood goed vastgezet wordt. Eenmaal op de juiste plaats kan het tachtig tot honderd jaar moeiteloos regenwater trotseren. Een veel gemaakte fout is onvoldoende voegdiepte. Wij nemen hiervoor altijd minimaal drie centimeter. Verder zorgen wij ervoor dat de loodslab over de gehele lengte circa een centimeter aan de rand dubbel wordt platgeslagen.

Voor muurlood nemen onze specialisten altijd het zware, dure lood van minimaal 18 ponds (code geel) met een dikte van 1,59 millimeter. Daarnaast zorgt Schoorsteenrenovatie Nederland ervoor dat de lengte van de stroken niet langer is dan 100 tot 125 centimeter. Dit in verband met het uitzetten van lood onder invloed van zonnewarmte.

Bel mij terug