Chat with us, powered by LiveChat Skip to main content

Lood schoorsteen vervangen

Lood zorgt voor een mooie afwerking van uw schoorsteen

Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om overgangen tussen onderdelen van een gebouw waterdicht of waterkerend te maken. Meestal wordt muurlood bij de overgang van de schoorsteen naar het pannendak gebruikt. Wilt u een mooie en goede afwerking van uw schoorsteen? Laat dan direct het lood van uw schoorsteen vervangen!

Lood vastzetten

Schoorsteenrenovatie Nederland zorgt ervoor dat het lood goed vastgezet wordt. Eenmaal op de juiste plaats kan het tachtig tot honderd jaar moeiteloos regenwater trotseren. Een veel gemaakte fout is onvoldoende voegdiepte. Wij nemen hiervoor altijd minimaal drie centimeter. Verder zorgen wij ervoor dat de loodslab over de gehele lengte circa een centimeter aan de rand dubbel wordt platgeslagen.

Voor muurlood nemen onze specialisten altijd het minimaal 18 ponds zware, dure lood (code geel) met een dikte van 1,59 millimeter. Daarnaast zorgt Schoorsteenrenovatie Nederland ervoor dat de lengte van de stroken niet langer is dan 100 tot 125 centimeter. Dit in verband met het uitzetten van lood onder invloed van zonnewarmte.

Voorkom kosten van daklekkages door het lood van de schoorsteen tijdig te vervangen

Het vervangen of inspecteren van het lood van de schoorsteen is een klus die vaak wordt uitgesteld. Met alle gevolgen van dien. Volgens de wet bent u verplicht om de kachel of open haard een keer per jaar te laten schoonvegen. Deze opstalverzekering stelt eisen aan het onderhoud aan de schoorsteen. Daarom is het belangrijk om de schoorsteen en het lood goed onderhoudt. Soms is er sprake van metselwerk wat poreus is geworden of is het lood tijdens een storm verschoven.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van lood van de schoorsteen?

Kosten kunnen enorm oplopen wanneer u niet tijdig het lood van de schoorsteen laat vervangen of inspecteren. Ziet u kringen op of nabij de schoorsteen wacht dan niet langer maar schakel snel een expert in om erger te voorkomen. Schoorsteen renovatie Nederland is een expert voor deze klus. De kosten voor deze werkzaamheden zijn onderverdeeld in:

  • Materiaal kosten;
  • Kosten uurloon;
  • Voorrijkosten.

Het vervangen van het lood van de schoorsteen voorkomt dat u vocht doorslag krijgt. Wanneer u dit probleem negeert zal uiteindelijk de gehele schoorsteen moeten worden vervangen. De weersomstandigheden hebben nu veel invloed op de staat van uw schoorsteen. Ons advies is dan ook om erger te voorkomen. Wanneer een schoorsteen gekapt moet worden zijn de kosten aanzienlijk hoger. Daarom kunt u bij Schoorsteen renovatie 24 uur terecht voor een probleem met de schoorsteen. Bij brand belt u natuurlijk de brandweer! Wilt u een offerte aanvragen of een afspraak maken? Maak hiervoor gebruik van ons contact formulier. U ontvangt dan binnen twee uur uw offerte. Natuurlijk kunt u ons ook bellen via telefoonnummer 040-2221448. Wij helpen u graag.

Bel mij terug

    Close Menu